*

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 5 min 43 s sitten

FC Barcelona suri terrori-iskun uhreja, ottelusta tuli voitto

20.8.2017 23:45

Barcelonassa viime torstaina tapahtunut terrori-isku on järkyttänyt kaupunkia syvästi. Elämää on pyritty jatkamaan kaupungissa niin normaalisti, kuin vain on mahdollista.

Sunnuntaina FC Barcelona pelasi Camp Nou-stadionillaan Espanjan La Ligassa kauden avausottelunsa, jossa kohtasi sevillalaisen Real Betisin. Tunnelma oli luonnollisesti apea.

Barcelonan pelaajilla ei ollut nimiä selkämyksissä. Kaikkien pelipaidoissa luki Barcelona.

Mestaruus lienee selviö, muuten Veikkausliigassa on tiukkaa

20.8.2017 23:18

Veikkausliigan sarjakärki HJK pesi kasvojaan maanantain RoPS-tappion jälkeen voittamalla sunnuntaina Jyväskylässä JJK:n 4-0. Ottelussa näki selkeästi, millainen tasoero on sarjan parhaan ja sarjan heikoimman joukkueen välillä.

HJK johtaa sarjaa 11 pisteen turvin, kun pelaamatta on kymmenen kierrosta. Vaikka Mostagh Yaghoubin kausi onkin todennäköisesti ohi, ei HJK:n olettaisi kokevan niin pahaa romahdusta, että joukkue mestaruuden kalkkiviivoilla häviäisi.

Nobelisti Donald Trumpista: ”Lähestymässä on sarja pelottavia aikarajoja”

20.8.2017 19:02

Taloustieteen nobelisti, The New York Timesin kolumnisti Paul Krugman kirjoittaa, ettei Donald Trumpia enää pysty kunnolla vertaamaan edes Rooman hulluna keisarina tunnettuun Caligulaan.

Hieman alle neljä vuotta Roomaa hallinnut Caligula esiintyi jumalaisena hahmona, tekaisi sotavoittoja sekä kaivautti Aleksanteri Suuren rintahaarniskan itselleen ja puheli palatsissaan muille jumalille.

Tästä tiedustelulaissa on kyse - Kansanedustaja: ”On tosiasiassa estetty useita terrori-iskuja”

20.8.2017 18:54

Uusi tiedustelulaki nousi puheenaiheeksi viikonloppuna Turun puukotusten jälkeen. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi sunnuntaina, että ”asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) puolestaan varoitti lauantaina, että tällä hetkellä Suomi on muiden maiden tietojen varassa. 

Virolaiskuski Tänakille uran toinen voitto, Toyota-sopimus odottaa?

20.8.2017 16:24

Virolaiskuski Ott Tänak ajoi Saksan MM-rallin voittoon. Tänakille MM-rallivoitto oli uran toinen. Ensimmäinen tuli kesäkuussa Sardiniassa.

Tänak voitti ensi kertaa asfaltilla. Saksassa hän viimeistään todisti olevansa maailman eliittiä olosuhteista riippumatta.

- Upea tunne. Rallin alku sujui täydellisesti ja sen jälkeen kyse oli vain johtoaseman varmistelusta. Ensimmäisen asfalttikisan voitto tuntuu coolilta, Tänak kommentoi WRC:n ralliradiolle.

Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

20.8.2017 16:24

Keskusrikospoliisi kertoo, että Turun puukotusten pääepäiltyä on kuulusteltu sunnuntaina. 

–Sisältöä ei voida tutkinnallisista syistä kommentoida tässä vaiheessa, KRP kertoo Twitter-tilillään.

Pääepäiltyä esitetään maanantaina puoleenpäivään mennessä vangittavaksi Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle.

 

Sauli Niinistö korostaa tiedustelulain tärkeyttä: ”Asiassa täytyy nyt toimia ripeästi”

20.8.2017 16:17

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Turun tapahtumia tiedotustilaisuudessaan sunnuntaina.

–Suomen poliisi selvitti asian nopeasti. Heidän ja pelastushenkilökunnan työ olivat omiaan palauttamaan turvallisuuden tunnetta. Voimme luottaa viranomaistemme toimintaan.

Niinistö korosti uuden tiedustelulain merkitystä. Hän nosti asian esiin pohtiessaan, miten uudet terrori-iskut Suomessa voidaan estää.

Turussa tehty uusia kotietsintöjä

20.8.2017 14:05

Keskusrikospoliisin mukaan poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä muun muassa Turun Runosmäessä perjantain puukotusten vuoksi. Uusia kiinniottoja ei ole tehty.

KRP kertoi sunnuntaina iltapäivällä, että pääepäiltyä on kuulusteltu ja häntä esitetään maanantaina vangittavaksi.

Lue lisää: Uutta tietoa KRP:ltä: Turun pääepäiltyä kuulusteltu

Pohjois-Korealta hyytävä varoitus: ”Voi johtaa hallitsemattoman ydinsodan vaiheeseen”

20.8.2017 12:44

Pohjois-Korea on varoittanut Yhdysvaltoja kovin sanoin ennen huomenna maanantaina alkavaa Yhdysvaltain ja Etelä-Korean yhteistä sotaharjoitusta.

–Sotaharjoitus on edesvastuutonta käytöstä joka voi johtaa hallitsemattoman ydinsodan vaiheeseen, Pohjois-Korea viestitti maan virallisessa sanomalehdessä Rodong Sinmunissa CNN:n mukaan sunnuntaina.

Pohjois-Korea varoitti myös, että sen ohjukset voivat kantaa Yhdysvaltoihin asti.

Eversti hoputtaa uutta tiedustelulakia: ”Ihmettelen, jos joku vielä kiistää kiireellisyyden”

20.8.2017 11:48

Eversti Martti J. Kari korostaa uuden tiedustelulain merkitystä. Lain valmistelussa vuodesta 2013 mukana ollut Kari sanoo, että valmisteilla olevan tiedustelulainsäädännön tavoitteena on tuottaa valtiojohdolle tilannekuvatietoa ja ennakkovaroituksia lakiesityksissä luetelluista uhkista.

–Jos selviää, että Turun hyökkääjä on kommunikoinut ulkomaille, ihmettelen, jos joku vielä kiistää tiedustelulain kiireellisyyden. Kaikkia iskuja ei koskaan pystytä estämään mutta viranomaisille pitää antaa mahdollisuus ja kyky yrittää suojata meitä, hän kommentoi Twitterissä.

 

Uusi varoitus salakavalasta haittaohjelmasta - havainnot räjähdysmäisessä nousussa

20.8.2017 11:00

Mirai-haittaohjelma kaappasi haltuunsa kotien laajakaistareitittimiä ja verkkokameroita jo viime vuonna. Nyt Mirai-havainnot ovat yllättäen kääntyneet räjähdysmäiseen nousuun.

Viestintäviraston raportoi päivittäisten Mirai-havaintojen ponkaisseen kesän alle sadan lukemista yhtäkkiä yli neljäänsataan. Lukemia on saatu painettua alaspäin palveluntarjoajien otettua yhteyttä saastuneiden laitteiden omistajiin, mutta Mirai-liikennettä näkyy suomalaisverkoissa edelleen.

Terrorismin tutkija Turun puukotusten syistä: ”Suomi on länsimaa”

20.8.2017 10:38

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun terrorismin tutkija Hans Brun sanoo, ettei Turun puukotuksille ole välttämättä yhtä yksittäistä selkeää syytä.

–Ei muuta kuin se, että Suomi on länsimaa, hän kommentoi Svenska Dagbladetille.

Keskusrikospoliisi (KRP) vaihtoi Turun puukotusten rikosnimikkeen lauantaina terroristisiksi murhiksi ja terrorististen murhien yrityksiksi. Ruotsin maanpuolustukorkeakoulun toinen terrorismin tutkija Magnus Ranstorp ei pidä tätä yllättävänä.

Turun puukottajan uhria auttanut: ”En ole sankari”

20.8.2017 09:45

Turussa perjantaina puukottajan ensimmäistä uhria auttanut Ruotsissa asuva Hassan Zubier kiistää olevansa sankari.

–En ole sankari. Tein sen, mitä olen koulutettu tekemään. Tein parhaani, enkä yhtään enempää, ensihoitajana työskentelevä Zubier kommentoi BBC:lle.

Zubier on kertonut kävelleensä Turun Kauppatorilla tyttöystävänsä kanssa juuri, kun puukotukset alkoivat.

Turun keskustassa aamulla runsaasti poliiseja - KRP: ”Ei syytä huolestua”

20.8.2017 09:09

Poliisi järjestää sunnuntaiaamuna Turun puukotuksiin liittyvän rekonstruktion kaupungin keskustassa.

–Alueella paljon poliiseja. Rekonstruktio osa esitutkintaa - ei syytä huolestua, Keskusrikospoliisi kertoo Twitterissä.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen mukaan rekonsruktio aiheuttaa lyhyitä liikennekatkoksia.

 

Näkökulma: Arvostetaan toisiamme – tai murhaajat voittavat

20.8.2017 08:57

Keskusrikospoliisi vaihtoi Turun puukotusten rikosnimikkeen lauantaina terroristisiksi murhiksi ja terrorististen murhien yrityksiksi

Rikosnimikkeen muuttuminen tutkinnassa teki koko tapauksesta aivan uuden. Nyt tiedetään, että Suomessa on tehty mahdollisesti terrori-isku, jonka taustatekijät saattavat olla poliittiset tai jyrkän uskonnolliset.

Antti Muurinen vastasi erohuutoihin voitolla

19.8.2017 23:12

Kehnoa kautta läpikäyvä HIFK pelasi jalkapallon Veikkausliigassa lauantaina 120-vuotisjuhlaottelunsa. HIFK:n fanit vaativat kannustushuudoissaan valmentaja Antti Muurisen eroa. Moinen on tällä kaudella toistunut useammassa ottelussa.

Tällä kerralla Muurisen ryhmä vastasi kritiikkiin voitolla kaadettuaan Rovaniemen Palloseuran 1-0. Pekka Sihvola teki komean, joskin hieman onnekkaankin voittomaalin.

Sauli Niinistö: ”Nyt on puhuttava maltilla ja tolkulla”

19.8.2017 17:08

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vetoaa lauantaina julkaisemassaan kannanotossa suomalaisiin ja toivoo malttia.

–Vetoan mielipidejohtajiin, olivat he uskonnollisia tai aatteellisia, olivat heidän ryhmänsä pieniä tai suuria – nyt on puhuttava ennen kaikkea maltilla ja tolkulla. Sitä on vapaus ja sitä on vastuu.  

Niinistö korostaa, että kaikilla on vapaus sanoa mielipiteensä ääneen, mutta myös vastuu siitä, mihin sanat johtavat. 

Anssi Kelan pysäyttävä ulostulo: ”Osa on ollut sitä mieltä, että minut pitäisi tappaa”

19.8.2017 16:45

Muusikko Anssi Kela kertoo saaneensa jopa tappouhkauksia kerrottuaan perjantaina Facebookissa, että oli Turun Kauppatorilla vain hetki puukotusten jälkeen.

–Olen saanut kuulla olevani tapahtumiin osasyyllinen, koska olen mm. esiintynyt rasisminvastaisessa mielenosoituksessa. On tullut yksityisviestejä, joissa minua syytetään murhaajaksi. Osa kommentoijista on ollut sitä mieltä, että minut tai muita artisteja pitäisi tappaa, hän kertoo.

Kela korostaa pitävänsä Turun tapahtumia ”järjettöminä ja kuvottavina”.

Juha Sipilä: ”Olemme pelänneet tätä ja varautuneet tähän”

19.8.2017 16:21

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, että Suomessa on oltu varautuneita terrori-iskuun.

–Ihmisten tappaminen on täysin tuomittavaa. Jos rikosnimike vahvistuu, Suomessa on ensimmäisen kerran tehty terroriteko. Olemme pelänneet tätä ja varautuneet tähän, hän sanoi tiedotustilaisuudessa lauantaina.

–Suomi ei ole saari.Näitä on tapahtunut Ruotsissa ja monissa Euroopan maissa ja nyt se sitten tapahtui Suomessa, hän jatkoi.

Sipilä korosti, että yksittäisen tapauksen perusteella ei saa tehdä liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. 

Tutkijat varoittavat ”lepsuilusta islamistien kanssa”: ”Kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta”

19.8.2017 15:51

Sotatieteen tohtori ja terrorismin tutkija Antti Paronen arvioi, että terroristisen tarkoituksen löytyminen Turun puukotusten motiiviksi on iso asia. 

–Näin siksi, että kyse ei ole vain nuoren miehen kasvukipuiluun liittyvästä väkivallasta, josta alkoholi-Suomi on saanut oman riittävän osansa, Paronen kirjoittaa Facebookissa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat