Kaikki blogit puheenaiheesta Asumismenot

Tulonjakoa asumismenojen jälkeen

Yleensä tuloeroja ja tulonjakoa kertoillaan käytettävissä olevien rahatulojen perusteella. Niitä sitten luetaan kuin piru raamattua, kuten viime vuonna gini-indeksin 0,1 laskulla todisti joillekin, että (kaikilla) pienituloisilla on asiat oikeasti hyvin. Sitten samaan aikaan kertoillaan miten erinäiset korotukset eivät oikeasti anna lisää pelivaraa, kun on esimerkiksi sähkön siirtohinnan korotus...ja kaikki kallistuu ja muutenkin on perseellään, kaikki.

 

Suomen kulutus nojaa asumismenoihin

Suomi on Euroopan kallein maa, lauloi Kolera jo 30 vuotta sitten. Ainakin asumismenojen saralla on nyt otettu piikkipaikka.

 

Asumismenot 2002-2016

Tilastokeskukselta sovelsin yhdistellen taulukoita Tulonjakotilastosta. Monesti on kerrottu kuinka vuokrat ovat kasvaneet hillittömästi ja se tuntuu olevan joku luonnonlaki, ainakin niin kauan kuin väki pakkautuu sinne minne on enemmän tunkua kuin on tarjontaa asunnoista. Se tietenkin näkyy tässä, koska pienituloiset ovat useimmin vuokralla-asujia.

 

Pori - asumiskulut - toimeentulotuki

Tämä nyt on tavallaan pikkaisen vanha juttu koska kantelu jonka kopion jäljenpänä julkaisen on tehty jo vuonna 2016 kun toimeentulotuen myönsivät vielä kunnat. Mutta itse asia on edelleen ajankohtainen.

Seuraavansisältöinen asiakkaani tekemä kantelu on siis oikeusasiamiehen tutkinnassa. Uskon, että hän saa vastauksen kanteluunsa melko pian.

"Pyytäisin teitä lausumaan kantanne siitä onko asumiskulujen huomioiminen Porissa oikeudenmukaista ja yhdenvertaista?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä