Kaikki blogit puheenaiheesta Brysseli

Miksi minua taas syyllistetään?

Eurooppaa on ravistellut jälleen uusi tragedia, kun terroristit kylvivät kauhua Belgian pääkaupungissa Brysselissä. Eurooppalaisten kollektiivinen suru ja heidän toisiaan kohtaan kokema sympatia on herättänyt paljon keskustelua. Pariisin pormestari tweettasi ponneekkaasti, että maan kansallismonumenttina seisova Eiffel-torni verhotaan Belgian lipun väreillä. Iso-Britannian pääministerin Lontoossa sijaitsevalla kotikadulla, Downing Streetillä, nostettiin poikkeuksellisesti salkoon surunmurtaman Belgian lippu.

ISIS:n hätäisku Brysseliin

Tiistain terrori-isku Brysselin lentokentälle ja Maalbeekin metroasemalle varsin pian terroristi Abdesalamin pidätyksen jälkeen vaikuttaa pintapuolisesti katsoen kostoiskulta. Haluttiin aiheuttaa symbolisesti tärkeällä paikalla mahdollisimman kuolemaa ja kauhua. Näin myös tapahtui mutta oliko tämä ISIS:n kannalta strateginen napakymppi vai tilanteen luoma hätätoiminto.

Ei pelolle, ei vihalle - ajatuksia Brysselistä

Ajatukseni ja myötätuntoni ovat Brysselin iskuissa menehtyneiden ja loukkaantuneiden uhrien perheiden kanssa. Jälleen kerran maanosamme on joutunut kokemaan ääriliikkeiden väkivaltaa.

Eurooppa on pitkään ollut ristiriitojen repimä ja solidaarisuus on ollut vähenemässä. Toivoisin, että nyt keskityttäisiin miettimään sitä, miten me saisimme asiat kuntoon ja miten me voisimme yhdessä nämä ääriliikkeet pysäyttää.

Pelkkä sympatia ei enää riitä

Tänä aamuna Belgiaa on ravistellut terrori-iskujen sarja. Ensimmäiset pommit räjähtivät Brysselin lentokentällä, jonka jälkeen räjähdyksiä on kuulunut myös paikallisilta metroasemilta. Brysselin joukkoliikenne on seisahtunut ja koko kaupunki on poikkeustilassa. Kuolleiden ja loukkaantuneiden luvut kasvavat jatkuvasti.

Yli 100 000 marssi EU:n ytimessä

Panssarivaunuja Barcelonassa, veroparatiiseja Luxemburgissa, itsenäisyyden kasvava kaipuu ja roihuavat roskalaatikot. Eurooppa kokee kovia, mutta tämä on vasta alkua. Sosiaalisessa mediassa on kuluneina päivinä ihmetelty viime viikolla Euroopan unionin sydämessä järjestetyn jättimarssin olematonta mediahuomiota. Ylen lyhyehköä uutista lukuunottamatta yksikään suomalaisista valtamedian edustajista ei uutisoinut tapahtumasta..

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä