Kaikki blogit puheenaiheesta Eduskuntaryhmä

Väyrynen jälleen vauhdissa!

Paavo Väyrynen ei näytä tuntevan eduskunnan uutta käytäntöä ryhmäpuheenvuoroista suuressa salissa. Toukokuussa puhemiesneuvosto päätti, että ryhmäpuheenvuorot annetaan vain ryhmille, joilla on vähintään kolme kansanedustajaa.

Omassa vastauspuheenvuorossaan hän protestoi voimakkaasti uutta käytäntöä vastaan. Kun hän lopulta saa vastauspuheenvuoron, ovat ministerit  jo yleensä poistuneet. Näin Väyrysen mukaan.

Ehkä Väyrysen olisi jo viimein myöntää oman itsensä ja ryhmänsä painoarvo Suomen eduskunnassa?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806272201039826_pi.shtml

Puoluegallup Facebook-peukutuksilla mitattuna

Kahlasin tuossa eduskuntaryhmien Facebook-sivujen tykkäyksiä ja julkaisutiheyttä aikavälillä 12.7.-12.8.2017. Joko en löytänyt Sinisen vaihtoehtodellisuuden virallisia sivuja, tai sitten heillä on todellakin kuukauden ajalta yksi Facebook-päivitys, jolla oli peräti kolme tykkääjää. Se on ihan hyvä saavutus. Kannatuslukemiin nähden Perussuomalaiset ovat tosi kovia peukuttamaan puolueensa päivityksiä. Monen puolueen peukutukset suuntautuvat enemmän jäsenten suuntaan mitä olen itse huomannut. Sauli Niinistön koirakuva saa enemmän tykkäyksiä kuin Kokoomuksen päivitykset vuoden aikana.

“Lindtmanin listat”

 

Mistä näissä listoissa oikein on kysymys?

Kysymys taitaa olla siitä ,miten naurettavan mitättömiin asioihin poliitikot tänä päivänä populistisesti keskittyvät , hakiessaan  oman suosionsa kasvua, toinen toistensa  suosiota polkemalla.  

Näin politikot keskittyvät valtakunnan vaikeisiin ja vakaviin asioihin paneutumisen sijasta tällaiseen turhanpäiväiseen tyynysotaan, höyhenet vain pöllyävät.

Eduskuntaryhmä ei valitse Kokoomuksen puheenjohtajaa

Mitä parempaa uusi puheenjohtaja voi tuoda? Maan hallitus harjoittaa kokoomuslaisinta politiikkaa kuin koskaan. Tämän viestin on omien lisäksi todennut SDP ja vassaritkin. Mikä on vieläkin parempaa?

Kannatuksen kasvu. Tämä hallitus on toiminut kuitenkin vasta yhden vuoden ja todelliset saavutukset mitataan myöhemmin. Kun leikkauksia joudutaan tekemään niin "leikkaajat" kärsivät. Vaaleja ei käydä gallupeilla vaan työn lopullisislla tuloksilla, näin ollaan Kokoomuksessa aina nähty.

Poliittiset nimilistat eivät kuulu demokratiaan

Yhdysvaltain presidentti Richard Nixonin erityisavustajat Charles Colson ja John Dean laativat vuonna 1971 listan presidentin "poliittisista vastustajista". Listalle päätyi niin amerikkalaisia poliitikkoja, liikemiehiä, näyttelijöitä, tutkijoita ja varsin paljon toimittajia. Richard Nixon halusi käyttää hallintonsa resursseja listalla olevien henkilöiden vaientamiseksi, koska he olivat hänen tunnettuja ja äänekkäitä vastustajiaan.

 

Avoin eduskuntaryhmä itsenäisesti ajatteleville kansanedustajille

Päätin miettiä, millaisia muutoksia "normaalin" eduskuntaryhmän sääntöihin itse tekisin, mikäli olisin perustamassa uutta eduskuntaryhmää.

Avoin eduskuntaryhmä on työnimi tälle hypoteettiselle eduskuntaryhmälle. Toisin kuin useimmat muut eduskuntaryhmät, tämä ei olisi mitenkään jonkin puolueen oma ryhmä, vaan siihen voisi liittyä kansanedustajia yli puoluerajojen. Tämä tekisi siis siitä itsenäisesti ajattelevien kansanedustajien yhteistyöfoorumin.

Millaiset ovat ensimmäisen kauden kansanedustajan vaikuttamismahdollisuudet?

Annoin eduskuntavaalikampanjassani lupauksen toimia poliittisella urallani "Lapin puolustajana". Nyt valtakirjan saamisen jälkeen odotukset ovat korkealla, niin minulla itselläni kuin minua äänestäneilläkin. 
  

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä on sulamassa jo ennen kevään vaalejakin. Jotkut jäsenet erotetaan ja jotkut puolestaan eroavat ihan itse.

Tänään  ilmoitti kansanedustaja Laila Koskela eroavansa Perussuomalaisista ja siirtyvänsä Keskustaan ja siten myös Keskustan eduskuntaryhmään. Koskela kertoo pohtineensa asiaa jo vuoden verran. Asiaan vaikutti myös se, että Perussuomalaisten Tampereen paikallisyhdistys erotti hänet viime kesänä.

http://yle.fi/uutiset/keskustaan_loikkaava_laila_koskela_kevainen_erotta...

Missä menee pienpuolueen raja?

Milloin puolue on mielestänne pienpuolue, keskisuuri puolue ja missä menee suuren puolueen raja? Aloin miettiä nimittäin kun rupesin mielessäni valmistelemaan esittelyä Muutos 2011 -puolueen eurovaaliteemoista, niin tajusin että aiemmin oli elämä helpompaa: pystyi käyttämään termiä "eduskunnan ulkopuoliset pienpuolueet". Nykyään ei voi, koska Muutos 2011 -puolueella on kansanedustaja, minkä vuoksi se ei ole eduskunnan ulkopuolella.

Kansanedustajien avustajien sukupuolten jakatuminen ryhmittäin

Kokoomus
25 naista

15 miestä
 Naisia 62,5 %

Sosiaalidemokraatit
20 naista

12 miesta

Naisia 62,5 %


Perussuomalaiset

22 naista

14 miestä

Naisia 61 %


Keskusta

22 naista

10 miesta

Naisia 68 %

Vasemmistoliitto

5 naista

7 miestä

 Naisia 41 %


Ruotsalainen kansanpuolue

7 naista

2 miestä

Naisia 77.8 %

Vihreät

3 naista

6 miestä

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä