Kaikki blogit puheenaiheesta Fortumin sijoitukset Venäjällä

Nesteen ja Fortumin erilaiset strategiat sekä valtion omistajaohjaus

Sipilän hallituksella vaikuttaa olevan hyvin erilaiset tavoitteet energiatoimialalla toimivien Nesteen ja Fortumin osalta. Nesteen kohdalla pyritään alentamaan omistuksen määrää ja tällä viikolla myytiinkin osakkeita 861 miljoonan arvosta. Martti Asikaisen blogissa kerrotaan kuinka Lintilän mukaan valtiolla ei ole mitään erityistä syytä omistaa Nestettä.

Venäläistä rähähtelyä ja Suomen päättömät päättäjät

Fortum-seikkailu Venäjällä alkaa lähestyä loppuaan.

Venäjän hallituksen virallisessa Rossijskaja Gazeta -lehdessä julkaistiin kirjoitus, jossa kerrottiin suomalaisesta energiaomistamisesta tulleen uhan Venäjän kansalliselle turvallisuudelle.  Kirjoittajana on eräs herra Mihail Deljagin, joka sai nyt erityisen paljon ansiotonta arvonnousua kirjoittaessaan Fortumin uhasta. Sanasota yltyy ja Suomi-uhka kasvaa.

Pääsihteeri Tiitisen Yle-haastattelu, itänaapurimme on edelleen samanlainen

Yle Uutiset julkaisi tänään eduskunnan pääsihteeri Seppo Tiitisen haastattelun. Seppo Tiitinen toimi suojelupoliisin päällikkönä vuosina 1978–1990 ja hänellä lienee paras tietämys maassamme niistä Suomen ja itänaapurimme välisistä suhteista, joista ei ole ollut tapana paljon hiiskua.

Fortum Yhdysvaltain pakotelistalle?

Yhdysvallat on Yle Uutisten mukaan täydentänyt Venäjän-vastaista pakotelistaansa. Listalle on lisätty myös useita suomalaisia henkilöitä ja yhtiöitä. Nämä tukevat Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan jo aiemmin pakotelistalla ollutta venäläisliikemiestä tämän väitettyjen Kreml-suhteiden takia.

Fortum pelaa venäläistä rulettia ydinvoimalahankkeessa

Fortum on sitoutunut Fennovoiman ydinvoimalahankkeeseen enintään 15 %:n osuudella sillä edellytyksellä, että se saa yritysjärjestelyissä Rosatomin ja Fortumin yhteisyrityksestä 75 %:n omistusosuuden Luoteis-Venäjällä sijaitsevasta TGC-1:n vesivoimatuotannosta. Fortumin mukaan kysymyksessä on kokonaisratkaisu. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan Fennovoiman kotimaisen ja eurooppalaisen omistuksen on oltava vähintään 60 % kesäkuun loppuun mennessä. Ilman Fortumin omistusosuutta ydinvoimalahanke on vaarassa raueta, mikä olisi suotavaakin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä