Kaikki blogit puheenaiheesta Itsensä työllistäjä

Luontaisen työnteon mahdollisuus

Monien ihmisten luonteeseen kuuluu tehdä jotain nyky-yhteiskunnassa työksi luokiteltavaa asiaa ihan omaksi ilokseen. Monet ovat sellaisissa vapaaehtoistöissä vapaa-ajallaan, josta muille maksetaan palkkaa. Tästä voi johtaa yhtälön, jossa työn vaatimustasoa alennetaan vapaaehtoistöissä muutenkin viihtyvien tasolle, ja samalla voidaan kuitenkin hoitaa työtehtäviä ja maksaa palkkaa. Pieni palkanmaksu voi innostaa tekemään lisääkin niitä tehtäviä, joissa oikeasti viihtyy.

Itsensä työllistäjät voisivat olla hyviä veronmaksajia, mutta...

Jos käyttäisin värikkäämpää kieltä kirjoittaessani, niin sanoisin, että on ääliömäistä olla perumatta säädöstä, jolla laskutuspalvelua käyttävistä itsensä työllistäjistä tehtiin yrittäjiä. Paljon jää työtä tekemättä säädöksen perusteella.

Laskutuspalvelun kautta työstä maksetaan kaikki viranomaisen säätämät kulut; käyttäjä osallistuu yhteiskunnan rahoitukseen. Laskutuspalvelun käyttäjä jää kuitenkin palkansaajalle kuuluvan sosiaaliturvan ulkopuolelle, koska hänen sosiaaliturvansa on määrätty määräytymään yrittäjän eläkevakuutuksen (yel) mukaan. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä