Kaikki blogit puheenaiheesta Kauneus

Periytyykö kauneus? Periytyykö äly?

Kaikki me tiedämme että rahat periytyvät sukupolvelta toiselle, jos edellinen sukupolvi ei kaikkia omaisuuttaan itse halua käyttää vaan haluaa sen seuraavalle sukupolvelle siirtää. Siinä ei ole epäselvyyttä, se taitaa olla faktaa.


Paljon puhutaan myös siitä miten erilaiset inhimilliset ominaisuudetkin periytyvät, sellaiset kuin kauneus ja äly, voima, nopeus, rohkeus ja pelkuruus, laihuus ja lihavuus, kasvonpiirteet jne.

Puheenjohtajavaali on Keynesiläinen kauneuskilpailu

John Maynard Keynes (1883-1946) oli taloustieteilijä, jonka eräs mielenkiintoisimmista teorioista on Keynesiläinen kauneuskilpailu.

Tässä teoriassa hän kuvaa miten tavallisen missikilpailun äänetyskäyttäytyminen muuttuu, jos voittajaa äänestävien kesken arvotaan palkintoja. Näin äänestäjät eivät enää äänestä henkilöä, jonka he kokevat itse kauneimmaksi, vaan henkilöä, jonka he epäilevät olevan enemmistön mielestä kaunein.

Shirly Karvinen, olet Suomen kaunein

En katso Miss Suomen kilpailuja enkä muitakaan kauneuskilpailuja. Olen siis ”kauneus on sisäistä” -hokeman kannattaja. Nyt kuitenkin alkoi missiuutisointia kiinnostua.

Totuus Kauneus ja Hyvyys Elämän Filosofia

Totuus, kauneus ja hyvyys elämässä on erittäin tärkeä pitää kiinni mielessä.

Kauneuskäsityksistä

Sirpa Asko-Seljavaara, kokoomukselainen, entinen kansanedustaja ja plastiikka-kirurgi, meni kommentoimaan tuoreen Euroviisu-voittajan, Conchita Wurstin ulkonäköä hieman negatiiviseen sävyyn. Hän pohti myös blogissaan missiemme menestystä maailmanlaajuisissa kauneuskilpailuissa. Pitäisi lähettää suomalaisen näköinen vaalea leidi Seljavaaran mukaan kisoihin.

Plastiikka-kirurgina Sirpalla on varmasti käsitys siitä, miltä ihmiset haluavat näyttää, mikä on hyväksyttyä ja mikä on ihailtua. Hän varmasti myös käsittää syyt näiden asetelmien takana. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä