Kaikki blogit puheenaiheesta Kehitysmaa

Kannatti yrittää - Kiinnostus nolla.

Olen seurannut jo kolme vuotta noin 50-60 vuotiaan afrikkalaistaustaisen miehen liikkumista kylillä aina kun olen sattunut samaan aikaan olemaan liikkeellä. En ole siis vakoillut miestä.

Ryhtyisinkö kummiksi 30e/kk?

Katselin tässä TV-ohjelmaa jossa käsiteltiin kummilapsitoimintaa. Ohjelman katsominen herätti mielessäni ajatuksia. Lisäksi mieleeni tuli viimeisin nenäpäivä ja siihen liittyneet keskustelut lähipiirissäni. 

Suomi ei ole ollut kehitysmaa - ainakaan todella pitkään aikaan

 

Miksi sitten Suomi on puheissa ollut kehitysmaa? Käsitys on niin herkullinen, että sitä on vaikea jättää hyödyntämättä. Siihen voidaan liittää niin syyllistämistä, taloudellisen kasvun ja inhimillisen kehityksen sankarimyytti kuin jopa sotilaallinen sankarimyytti. 

Riku Rantala otsikoi HS:n kolumninsa tänään 18.6. "Suomikin oli kehitysmaa, eikä siitä ole pitkä aika"

Kehitysavusta ja kehitysmaista

Suomen kehitysapu pitää ohjata ja sitoa haluttuun toimintaan. Kehitysmaissa pitää muuttaa kulttuuria ja uskontoa, jotka aiheuttavat kehitysmaatilanteen ja väestön ylikasvun. Uskomukset pitää korvata tieteillä ja nostaa sivilisaation tasoa koulutuksella ja järkevällä tekemisellä.

Reilu kauppa on kannattavaa ihan kaikille!

"Haluamme ansaita toimeentulon omalla työllämme emmekä olla vain avustuksen kohteina". Näistä sanoista alkoi Reilun kaupan liike, meksikolaisten kahvinviljelijöiden toiveesta tulla toimeen omalla työllään. Viljelijät ovat Reilun kaupan ytimessä. He ovat sekä tuottajia, että mukana Reilun kaupan organisaation päätöksenteossa.  Jokainen ostettu Reilun kaupan tuote auttaa viljelijöitä, heidän perheitään ja yhteisöjään.

Reilu kauppa tähtää köyhyyden vähentämiseen kaupan avulla.  

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä