Kaikki blogit puheenaiheesta Kohu

Kohu: ammattilaiset kehtasivat pyytää työstään palkkiot

Kyllä. Viisikymmentä tonttua kymmenosaisesta videosarjasta ministeriölle on tymäkkä hinta. Mutta eikö sen pitäisikin olla?

Kyse on tietenkin iltapäivälehtikohusta, jossa pöyristellään kirjoittaja-näyttelijä Kaarina Hazardille maksetusta palkkiosta. Kukaan ei tunnu huomaavan hänen työpariaan ohjaaja Mikko Roihaa, sillä Hazard on Roihaa näkyvämpi henkilö.

Pilapiirroskohu

Viime päivinä erityisesti keltainen media on kirjoittanut tennislegenda Serena Williamsista, hänen käytöksestään ja Herald Sunin julkaisemasta pilapiirroksesta. En kirjoita nyt siitä, oliko Williamsin käytös ottelussa hyväksyttävää tai siitä, onko kyseinen pilapiirros jonkun mielestä hauska. Minua kiinnostavat perustelut kuvan rasistisuudelle.

 

Sukupuolen tutkimuksen lehtori Leena-Maija Rossi kertoo Helsingin sanomien Nyt-liitteessä, miksi pilapiirros Williamsista on rasistinen.

Poliittisten kohujen ja skandaalien anatomia 2016

Viimeistään kuluva vuosikymmen on osoittanut, että suomalaisen media rooli on kokenut mullistuksen lähes kauttaaltaan. Se ei enää elä pääasiallisesta leipäpuustaan, eli objektiivisesta, korkealaatuisesta ja asiapitoisesta tiedonvälityksestä vaan kohuista sekä skandaaleista. Tämä kertoo kenties enemmän keskimäärin tavoitettavissa olevasta lukijakunnasta kuin median toimijoiden varsinaisesta toimintastrategiasta, mutta niin ikävää kuin se onkin, on näiden välillä positiivinen korrelaatio. Kysynnän ja tarjonnan laki pyritään täyttämään.

Selänne-kohu osoitti suomalaisen yhteiskunnan vakavan sairaustilan

Suomen yksi arvostetuimmista urheilijoista käytti asemaansa hyväkseen ja kiinnitti huomiota vakavaan ongelmaan Suomessa. Ongelman nimi on yleistyneet raiskaukset ja suomalaisen oikeuden asettamat liian pienet tuomiot raiskausrikoksissa. Myöhemmin Selänne twiittasi ratkaisun ongelmaan: ”Kovat rangaistukset! Hyysäily lopetettava! Tuomiot kohdalleen! ”

Somekohut ovat idioottimaista heikkouden ylistystä

Nykymaailman ylivertaisesti vastenmielisimpiä ilmiöitä on se, että about kaikessa mennään poikkeuksetta heikoimpien ehdoilla. Hyvä esimerkki tästä on suurin piirtein jokainen somekohu. Vaikka vuosi ei ole vielä pitkällä, ollaan jo nyt onnistuttu osoittamaan, miten idioottimaista ja pahantahtoista jengi oikein on.

Perussuomalaisten kohut ja riidat

Kohu, paikallinen riita tai molemmat vähintään kerran viikossa? Tällaisen julkikuvan perussuomalaiset ovat itsestään antaneet viime kuukausina. Ja sellaisena tilanne näyttää jatkuvan? Huomiota on puolue toki saanut roppakaupalla.

Tänään on kerrottu, että ministeri Hanna Mäntylän toimia muutaman vuoden takaa tutkitaan petoksena.

http://yle.fi/uutiset/seiska_poliisi_tutkii_ministeri_hanna_mantylan_saa...

Kohu on perussuomalaisten resurssi

Mediatutkija Anu Koivunen arvio tänään Yle Radio 1:n Ykkösaamussa, että perussuomalaisten politiikan ytimessä on taitava mediahallinta, kohujen pyörittäminen. Tästä hän kertoi esimerkkinä eilisen puolueen tiedotustilaisuuden, jossa julkaistiin puolueen musta lista henkilöistä, jotka sen mielestä ovat yllyttäneet vihapuheeseen. Eilinen osoitti hänen mielestään selkeästi sen, että perussuomalaisten mielestä kohu on resurssi, jota se itse ruokkii.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/106655-totuus-perussuomalaisten-kaytokse...

"Mies, mikä mies?" Tänään minä en kuunnellut radiota, vaan radio kuunteli minua.

Nyt kaikilla on mahdollisuus kuulla gerbiilimiehestä jostain. Ylen haastatteluvideo herätti läjän kysymyksiä ja nyt niihin on vastailtu.

Politiikantutkijan analyysi on avaava ja jokseenkin osuva.

Tänään Radio Rock haastatteli. Myös Ylex haastatteli.

Äänestäjän kuluttajansuoja koetuksella

Kansalaisten luottamusta on viime aikoina koeteltu kovasti. Sekavimman esityksen tarjosi Keskusta, mutta muutkin ovat onnistuneet. Tässä suurimpien puolueiden ässät pöytään.

Mistä kohkattaisiin seuraavaksi?

Jahas, se meni läpi. Nimittäin ”tasa-arvoinen avioliittolaki”, eli laki homoavioliitoista. Itse en kannattanut kyseistä lakia lähinnä adoptio-oikeuden vuoksi, eikä käsitykseni muuksi muutu, omantunnonasia kun on. Sen sijaan en ole jaksanut lakata ihmettelemästä, kuinka näin merkityksetön laki on voinut vallata koko poliittisen keskustelun, ainakin somen puolella. (Homoavioliiton puolustajat käyttivät osaperusteluinaan sitä, että muutos nykyhetkeen ei ole lopulta suuri.)

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä