Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntoutuminen

Vammaisen oikeudet ja etuudet

Oulun soten palvelupäällikön viime vuonna antama lausunto inva-lupaa uusittaessa: Olette saaneet etuuksia, joihin ette ehkä olisi oikeutettukaan. Tämä henkilöön kohdentuva lausunto on mitä enimmissä määrin loukkaava ja virheellinen. Kaikki ne vamman hoidossa tarvittavat etuudet ovat aina perusteltuja henkilön ja hänen lähipiirinsä eduksi. Siksi etuudet on aina haettava erikseen, jotka sitten päättää etuuskäsittelijät, ei palvelupäällikkö. Onni yksillä vaan kesäpä oli kaikilla. Ei enää tunnu loukattu olo.

Neurologiset potilaat ja tuulivoimalat

Saksassa asetetaan paineita poliittiselle päätöksenteolle turvallisen etäisyyden saamiseksi tuulivoimaloiden ja sairaaloiden, koulujen, työpaikkojen ja myös ihmisten asuntojen välille. Turvallista etäisyyttä ei vielä voida määrittää, mutta sensijaan tiedetään, että on melkoinen määrä ihmisiä jo nyt jotka ovat altistuneet matalataajuus- ja infraääni päästöille ja jotka tarvitsevat kuntoutusta?

Kun piru lukee raamattua

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Näin sanoo perustuslaki siinä määrin selkosuomeksi, ettei sitä voi väärinkään ymmärtää ja toisinkaan soveltaa.

Ennen kuin menen kirjoitukseni pääasiaan, vielä muutama muu perustieto. Toinen koskee työntekijän oikeuksia ja toinen yhdenvertaisuutta työelämässä.

Terve nuori pakkokuntoutukseen

Mikä meidän yhteiskuntaamme vaivaa, kun pakotamme terveet nuoret kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun? Tempputöiden markkinointi alkoi muutama vuosi sitten ja nyt aivopesu on onnistunut siinä määrin, että työntekoa pidetään rakettitieteenä, jota kohti on kuljettava jos joitakin polkuja pitkin.

Aikanaan kaksivuotisiin opintoihin ammattikoulussa lisättiin pakollinen vuosi työharjoittelua perusteluna, että näin nuoret ovat heti valmiita työelämään. Nyt kun työpaikkoja ei riitäkään kaikille, pyritään mitätöimään tuon harjoittelun merkitys.

"10.000 turhaa polvileikkausta, ikääntyvien polvia ei kannatte tähystää" ?

Yllä oleva otsikko ei ole mitään mutua, vaan oikeaa tutkimuksen tulosta.

Jaa, kyllä löysin myös sen rahallisen vasteen tuohon tutkimukseen.

Polven tähystys maksaa 2000 ja työikäisille  sairauslomineen 7.500.

 

Kokemuksesta sanon että hyötyä oli. Tähystyksen jälkeen sain vuosikymmenen tehdä työtäni tervellä polvella.

Tutkimuksen mukaan ikääntyville tähystä ei kannatte tehdä, kun polvi on jo kulunut eikä terve polvisen tutkijan mielestä tähystyksestä ole mitään hyötyä.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä