Kaikki blogit puheenaiheesta Lars Vilks

Sinivalkoinen sananvapaus

Minulla oli kunnia olla tänään mukana sananvapausseminaarissa Kaivohuoneella, jossa puhujana oli ruotsalainen taiteilija Lars Vilks, joka on ainakin kahteen kertaan yritetty murhata ääri-islamistien toimesta. Syynä tähän on pilakuva, jossa profeetta Muhammed esiintyy liikenneympyräkoirana. Tämän vuonna 2007 piirretyn kuvan ansiosta Vilks on Al Qaidan tappolistalla ja hänet yritettiin tappaa viimeksi tämän vuoden helmikuussa Kööpenhaminassa. Yksi ihminen kuoli terroriteossa. 

Eduskunta häpäisi Charlie Hebdo-iskun uhrien muiston

Perussuomalaisten kansanedustajalla Mika Raatikaisella oli tarkoitus järjestää sananvapautta käsittelevä keskustelutilaisuus eduskunnan pikkuparlamentin kansalaisinfossa ensi viikolla, jonne oli kutsuttu kohuttu Muhammed-pilakuvapiirtäjä Lars Vilks. Eduskunta arvioi kuitenkin Vilksin mukana olon liian suureksi turvallisuusriskiksi, joten edustaja Raatikainen joutui vaihtamaan tilaisuuden paikan.

Onko Suomi laiminlyönyt varautumisen terrorismin uhkaan?

Keskiviikkona saimme lukea, että kansanedustaja Mika Raatikainen (ps.) oli kutsunut ruotsalaisen pilapiirtäjä ja taiteilijaprofessori Lars Vilksin vieraakseen Suomeen keskustelutilaisuuteen, aiheena sananvapauden, itsesensuurin ja turvallisuuden suhde. Tilaisuus oli tarkoitus järjestää eduskunnan lisärakennuksen kansalaisinfo-tilassa.

Islamin ilosanomaa levitetään Köpenhaminassa? Terrori-isku

Köpenhaminassa järjestettiin tänään keskustelutilaisuus, jossa puhujana oli mm. pilapiirtäjä Lars Vilks, joka on joutunut muhammedia satirisoivien pilakuviensa takia elämään poliisivartiossa. 

 

Tilaisuuteen on viimeisimpien tietojen mukaan hyökätty ampuma-asein ja ainakin kolme poliisia on haavoittunut. Viimeisimmän tiedon mukaan paikalla oli myös Ranskan suurlähettiläs.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä