Kaikki blogit puheenaiheesta Maria Tolppanen

MAMMA-MIA, KAIKKI ON SUHTEELLISTA

Huh. Eilinen päivä ja sen mukanaan tuomat uutiset ”uudesta demarista” tuntuivat todella hämmentäviltä. Itse tunsin Maria Tolppasen ihan muun yhteyden kautta, mutta en ollut koskaan lukenut näitä hänen blogejaan ja kirjoituksiaan. Kun eilen nousi erityisesti demareiden keskuudesta myrsky siitä, miten noin rasistisia tekstejä kirjoittanut henkilö voi niin radikaalisti ja yhtäkkiä muuttaa mielipidettään ja sitoutua täysin toisenlaisiin arvoihin, huolestuin, että millaisesta uudesta demarista tässä todella onkaan kyse.

Loikkarit aisoihin ja heti

Mielestäni asia on näin, että jos kansanedustaja tai ministeri on pettynyt puolueensa "linjavalintoihin" (laittomalla puoluekurilla ”yksimielisiin” päätöksiin), eli ”kun sukset menevät todella pahasti ristiin” oman puolueensa eduskuntaryhmässä, niin hänellä on täysi oikeus sanoutua irti puolueestaan, mutta hän ei saa loikata toiseen puolueeseen kesken vaalikauden. Jos hän näin tekee, niin hänen täytyy silloin samalla myös erota kaikkista entisen puolueensa luottamustehtävistä esim. valiokunnissa tms.

Tolppanen - Pimeydestä valoon?

Demarina tapaus Tolppanen herättää ristiriitaisia tunteita. Toisaalta ymmärrän hyvin ja toisaalta en ollenkaan. Puolueelle tilanne on joka tapauksessa haasteellinen. Aattellisesti avoin rasismi ei mitenkään sovi puolueeseen ja heitä varten on olemassa ne Perussuomalaiset. Mutta jos joku saadaan houkuteltua pimeyden politiikasta valon politiikkaan, niin kyseessä on voitto niin puolueelle kuin maallemmekin.

Tolppasen rohkea valinta

Maria Tolppasen siirtyminen perussuomalaisista sosiaalidemokraatteihin vaikuttaa olevan päivän suurin poliittinen uutinen. Jätän tietoisesti käyttämättä sanaa loikkaaminen, sillä siihen liittyy vahva kielteinen lataus, jota en tahdo kohdistaa Tolppaseen. On mielestäni kertakaikkiaan kestämätöntä, että yksilöt pyritään väkisin sitomaan poliittisiin puolueisiin. On mielestäni kannattavaa tehdä tutkimusmatkaa useampien puolueiden välillä, jos ei ole varma onko nykyinen paikka oikea.

Maria Tolppanen loikkaa demareihin

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja Maria Tolppanen on ilmoittanut SDP:n tiedotustilaisuudessa siirtyvänsä SDP:hen. Päätöstä hän kertoi arvioineensa jo vuoden ajan, päätös loikkauksesta on protesti perussuomalaisia ja koko hallituspolitiikkaa vastaan. Hän ei sanojensa mukaan ymmärrä, miten kilpailukykysopimus ajaisi työväen tai eläkeläisten etuja.

Vaihtuuko nyt eduskunnan puhemies?

Viime vaaleissa PS tuli toseksi paikkajaossa ja Kokoomus hävisi yhdellä edustajalla, vaikka saikin vaaleissa enemmän ääniä kuin Perussuomalaiset.

Nyt Maria Tolppasen loikan myötä puolueet ovat tasoissa, mutta de-facto kakkonen onkin nyt Kokoomus suuremman ääniosuuden vuoksi. Kun puhemiehistössä tehdään nyt muutoksia joka tapauksessa, niin eikö tämä tulisi huomioida 1. puhemiestä valittaessa? Onko nyt Ike Kanervan vuoro astua tasavallan 2. tärkeimpään asemaan?

Kansanedustaja Maria Tolppanen (ps) haluaa enemmän ihmisiä Vaasan torille

Se lienee kaikille selvä, että persut saavat vaivoin peiteltyä rasistista puoltaan. Joka käänteessä he huutavat tietysti kuin keskenkasvuiset, että heitä kohtaan on joku päättymätön ajojahti käynnissä. Eritoten Hesari ja YLE saavat persuvastaisina medioina pyyhkeitä harva se kerta.

Eritoten persujen suusta yleisesti huudettu fakta on se, että YLE on täynnä jos jonkinlaista vihervasuria. Toki nyt riippuu keltä kysytään, mutta näin ainakin persujen mielestä.

Politiikan pystybaarin viikko

Kesäaikaan siirtymisellä alkanut politiikan pystybaarin viikko on ollut anniltaan epätavallisen runsas. On ravisteltu tunteita ja persoonia aivan viimeisen päälle. Tuskin oli valtakunnan porvaristo saanut vasemmistoministereiden hallituksestalähdön juhlinnasta tulleen krapulan korjattua, kun alkoi jo uusia uutisia pukkaamaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä