Kaikki blogit puheenaiheesta Metakeskustelu

Noam Chomskyn muistutus

Nyt jo 89-vuotias Noam Chomsky on yhdysvaltalainen filosofi, kielititeilijä, historoitsija, yhteiskuntakriitikko ja poliittinen aktivisti. Etenkin viime aikoina on yhä useammin tullut tarvetta muistuttaa kanssakeskustelijoita (ja ennen kaikkea leimakirveen käyttäjiä) Chomskyn tärkeästä huomautuksesta:

Banaamisen syväanalyysi

Monet bannatut blogistit, tai banniuhan alla elävät blogistit, ovat  tulleet ulos kuorestaan, tuomaan ulos turhautumistaan sen takia, että heidät on omasta mielestään epäoikeudenmukaisesti bannattu.

Yksittäistapauksia, ilmiöitä ja kahdet rattaat

Olen vastentahtoisesti saapumassa sellaiseen johtopäätökseen, että ihmisolennolla on jokin luontainen, primitiivinen ja sisäänrakennettu tarve sekä taipumus helpottaa mielentilaansa tekemällä karkeita yleistyksiä. Yleistys, karikatyyri tai stereotyyppi eivät käsitteinä ole määritelmällisesti negatiivisia – suurin osa näiden konkreettisista ilmenemismuodoista sen sijaan on.

Miksi "Uuninpankkopoika Saku Timonen" ei seuraa "Putousta"?

 

 

Uuninpankkopoika Saku Timonen on hyvin, hyvin suosittu bloggari. Ja se on hieno juttu, koska hän kirjoittaa minun mielestäni hyvin tärkeistä jutuista, jotka koskettaa viime kädessä meitä kaikkia.

 

Hänen suosioonsa on kuitenkin myös yksi vähemmän mairitteleva syy: Hänelle kolumnintekonsa eväiksi riittävät esimerkiksi rasistiset laittomuudet ilman, että häntä kiinnostaisi kurkistaa niiden taustan inhimillisiin prosesseihin.

 

Hän on enemmän tuomari kuin lääkäri.

 

US-blogistanin suosittele-jengit

Aina silloin tällöin osallistun, hieman suuremmalla teholla, tämän foorumin keskusteluun, samalla kun teen sosiologisia/antropologisia havaintoja. Kiinnostavinta, juuri US-blogistanissa, on tuo suosittele-mahdollisuus, jonka avulla syntyy pitkässä juoksussa (melkeinpä jokaisessa pääkopassa) tietynlaisia "jengejä".

Haaste luetunymmärtämistaidon hiomiseksi

Kuten tuolla blogipalstani oikeassa laidassa on kaiken aikaa lukenut, en hevin poista ensimmäistäkään kommenttia kirjoituksistani edes siinä tapauksessa, että siinä herjattaisiin minua henkilönä (tätäkin on joskus sattunut), eikä puututtaisi itse asiaan ollenkaan. En myöskään ole laittanut enkä tule laittamaankaan ensimmäistäkään kommentoijaa estolistalle. En aio myöskään koskaan alkaa ennakkotarkistaa kommenttejani.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä