Kaikki blogit puheenaiheesta Päivystävät dosentit

Tutkimusetiikkaa - kauhalla vai suolalusikalla?

Humanistisella alalla eettisyys on joskus niin ja näin. Lääketieteessä otetaan joka käänteessä huomioon tutkimuskohde ihmisenä, humanistisella alalla hänet voidaan tyystin sivuuttaa lupa- yms. asioissa.

 

Hyvä tutkija, juristi, lääkäri ja minkä tahansa alan ammattilainen ottaa työssään huomioon koko yhteisön jota se koskettaa. Hän ei aja pelkästään asiakkaansa etua saati omaansa, vaan silmämääränä on eettisyys laajemminkin.  

 

Kukkahattutäteilyä

Murha tai raiskaus eivät ole este turvapaikan myöntämiselle, jos rikokset on tehty Suomessa!

RKP:n Eva Biaudet ja vihreiden Johanna Karimäki hengenheimolaisineen ovat puolestaan vakaasti sitä mieltä, että Balkanin maat ja Turkki eivät ole turvallisia maahanmuuttajille.

Uskomatonta, mutta totta! Kukkahattutäteilyä pahimmillaan!

Näistä asioista media ei revi otsikoita eikä raahaa studioon sopivaa päivystävää dosenttia vahvistamaan toimittajan näkemyksiä.

.................

Argumentin ilmaisun helppoudesta

Ihastuin nuorena poikana lukiossa Sokraattisesta menetelmästä erityisesti sen keskustelevan luonteen takia. Platonisissa teoksissa vaikeidenkin asioiden ollessa kyseessä, sokraattista menetelmää noudattamalla, tunnuttiin pääsevän selvyyteen asioiden todellista laidasta - jopa ilman riitaantumista tai henkilöön menevää panettelua. Näihin oli myös paljon helpompi ihastua sen takia että niistä (ainakin mukamas) tajusi joitain, toisin kuin esim. G. H. von Wrightin kirjoista, joita Filosofian lehtori yritti meille avata (ei auennut). 

Immoskohu punavihreän kuplaverkoston vastaisku

Jokaisella kohulla on oma elinkaarensa. Ensin se syttyy/sytytetään, sitten se roihahtaa liekkeihin. Sen jälkeen tulenlieskat lämmittävät hetken sytyttäjiään. Lopulta tuli alkaa sammua, ja tuijotetaan hiillosta. Katsotaan siis mitä jäi jäljelle, mistä oli lopulta kysymys.

Immoskohun elinkaaressa roihu on jo ohittanut huippunsa. Jokainen kynnelle kykenevä punavihreässä kuplassaan maailmaa parantava toimittaja ja heitä tukeva päivystävä dosentti on nyt saanut purkaa omia ennakkoluulojaan ja julkituoda omia poliittisia näkemyksiään.

Tässä vaiheessa on immoskohun käännekohta.

Median ja päivystävien dosenttien asenneongelmat jatkuvat

Medialla ja päivystävillä dosenteilla on vieläkin suuria vaikeuksia suhtautua neutraalisti perussuomalaisiin, vaikka puolue on toiseksi suurin ja mukana tasavallan hallituksessa. Muutama esimerkki:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä