Kaikki blogit puheenaiheesta Parlamentaarinen valmistelu

Parlamentaarisen soten haasteet

Viiden puolueen hallitusneuvotteluja vetävän SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen esikunta vahvisti mediatietojen (esim. Kuntalehti 16.5.2019) mukaan, että sote-uudistus valmistellaan parlamentaarisesti ts. että kaikki eduskuntapuolueet otetaan mukaan sote-uudistuksen valmisteluun. Komiteatyöskentelyn käytöstä lainvalmistelussa samoin kuin sotesta oli hallitustunnustelijan kysymyslistassa ko.

n x p = syt(n, p) x pyj(n, p)

 

Historioitsijan Thomas Carlylen "Tosiasioiden tunnustaminen on kaiken viisauden alku" -lausetta lainaten, eikö nyt olisi hyvä istua alas yhdessä samaan pyöreään pöytään ja etsiä sote- ja maku-uudistuksesta se pienin yhteinen nimittäjä, joka kelpaa kaikille eduskuntapuolueille... Paavo, Hjallis ja kaikki muutkin "oman tien kulkijat" on otettava mukaan!

Ab Suomi Oy:n yt-neuvottelut

Suomalainen yhteiskunta on ollut viime vuosina tilassa, jota voisi luonnehtia ”valtakunnallisiksi/valtiollisiksi yt-neuvotteluiksi”. Neuvottelujen kohteena ovat olleet suomalaisen hyvinvoinnin ja koulutuksen perusrakenteet. Perusteena ovat tuotannolliset ja taloudelliset tekijät. Neuvotteluiden tavoitteena on laskennallisen kestävyysvajeen umpeen kurominen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä