Kaikki blogit puheenaiheesta Seinäjoki

Seinäjoella vaietaan laittomasta materiaalista?

Seinäjoen kaupunginkirjastossa järjestetään huomenna tilaisuus, missä esitetään salaa kotieläintiloilla kuvattua, laitonta, materiaalia. Tilaisuuden järjestää kaupunginkirjasto (kaupunki) yhdessä Oikeutta Eläimille Seinäjoen kanssa. Tilaisuuden mainonnassa on avoimesti kerrottu siellä esitettävän salaa kuvattua materiaalia.

Ja sitten Ouluun!

                                          

Nyt,  menneenä sunnuntaina, taasen reissataan.

Kun on nähty itänaapuria, maailman väkirikkain valtio ja Baltian maiden keskikohta sekä vähän niiden johdosta aiheutettu kohinaa netin ja elävienkin keskusteluiden parissa, on aika nostaa jälleen kytkintä.

Suuntana tällä kertaa on Oulu.

Seinäjoen kepussa kuohuu – kaupunginvaltuutettu Katteluksen asema tukala

Allekirjoittanut on haastatellut keskustaa lähellä olevaa tahoa ja saanut haltuunsa keskustan sisäisessä jaossa olleen sähköpostin, jossa vaaditaan kaupunginvaltuutettu Piia Katteluksen (kesk.) eroa Seinäjoella keskustasta. Aihetta on käsitellyt Seinäjoen Keskustan kunnallisjärjestön johtokunta kokouksessaan 8.8.

Johtokunta huomauttaa, että asia ei ole heidän päätösvallassaan, mutta Suomen Keskusta rp:n omat säännöt kieltävät yksiselitteisesti kuulumisen toiseen puolueeseen. Kattelus itse kuuluu Ylistaron Keskustan paikallisyhdistykseen.

Reunoilla vai keskellä?

Seinäjoen kuntaelämässä sattuu ja tapahtuu. YIT löi lopulta hanskat tiskiin Lakeuden Ankkurin suhteen ja nyt koko paikka on urakoitsijaa vailla. Kaupunginvaltuutetut ottavat Ilkan mukaan aikalisää ja katsovat tilannetta ajan kanssa. Valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat Kimmo Heinonen (kok) ja Pasi Kivisaari (kesk) totesivat, että nyt uudelleen käynnistyvät neuvottelut ”antavat mahdollisuuden harkita myös alueen kokonaisuutta ajan kanssa”. Jep, juuri näin.

Seinäjokista synergiaa etsimässä

SeAMKin hallitus päätti tiistai-iltana äänestyksen jälkeen siirtää agrologiopetuksen Ilmajoelta Seinäjoen Framille. Perusteluina olivat taloudelliset ja toiminnalliset syyt. Kiinteistökustannukset olivat kuulemma korkeat ja opiskelijat voivat paremmin hyödyntää nyt koko elintarvikeketjuajattelua opintopolkuna. Perustelut ontuvat ainakin taloudellisilta osiltaan kun hallituksen jäsenetkään eivät ole kerran saaneet vertailutietoja nykyisistä kuluista päätöksen pohjaksi. Näin kertoi SeAMKin ilmajokinen hallituksen jäsen. Nykyisillään hän vuokra käytännössä kaksinkertaistuu.

Arvioita Seinäjoen kuntavaaleista

Sunnuntaina klo. 20 päättyy arpominen siitä, millä mallilla kaupunki nimeltä Seinäjoki makaa seuraavat 4 vuotta. Annan omat arviot ja suositukset sieltä täältä.

Kokoomus

Liito-orava, virkamies vai tolkun valtuusto?

Ylihuomenna käynnistyy kuntavaalien ennakkoäänestys. Sote- ja maakuntavaalikuvioista johtuen tulevien valtuustojen päätäntävaltaa on leikattu siinä puoleen. Näin myös Seinäjoella.

Seinäjoen kaupunginvaltuustolle kaavoituksiin pari tärppiä

Toisinaan on onni asua kaupungin vuokrakämpässä. Kaupungin omistama vuokra-asuntofirma Sevas lähetti tässä hiljan Sevasmaailma-asukaslehden, missä oli viimeisellä sivulla mielenkiintoinen artikkeli Seinäjoesta lukujen valossa Tilastokeskuksen avittamana.

Kun kaupunginvaltuusto taas jossain kohtaa saa päähänsä lähteä kaavoittelemaan ties mihin pöpelikköihin omakotitaloalueita ja vetämään sinne erinomaisen hintavaa infrastruktuuria, sopii seuraaviin lukuihin perehtyä näin kriisikuntastatuksen häämöttäessä nurkan takana.

Onko oikein ohjata ruotsinkieliset Seinäjoen päivystyssairaalaan?

RKP:n piiristä on kuultu kitkeriä kannanottoja äskettäin tehdyn päätöksen johdosta, kun ruotsinkielisen Pohjanmaan osalle päivystyssairaalaksi päätyi suomenkielisen Seinäjoen (ruotsinkielisiä 0,2 %) sairaala eikä kaksikielisen Vaasan (ruotsinkielisiä 22,7 %) sairaala. Käytännössä siis ympärivuorokautista laajaa päivystystä tarjoaa jatkossa enää 12 sairaalaa aiemman 19:n sijasta.

 

Onko oikein, että Pohjanmaan ruotsinkieliset joutuvat menemään Seinäjoelle päivystykseen?

Vinkkejä Seinäjoen kaupunginvaltuutetuille

 

Kuluneen vuoden aikana Seinäjoella on kaupunginvaltuuston kokouksissa tapahtunut kolme kertaa niin, että aivan merkittävän luokan asioita on tuotu päätettäväksi olemattomalla varoajalla.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä