Kaikki blogit puheenaiheesta Suhteellisuudentajuttomuus

Heikko suhteellisuuden tajumme

Moninaiset uutiset kertovat meille kuinka urhokas hallitus laittaa nyt muutaman Portugaliin asettuneen eläkeläisen verolle Suomessa, koska Portugali ei heitä verota. Kansa hakkaa innolla karvaisia käsiään kaukalon laitaan, vaikka kyse mitättömistä summista. Räksyttävät harakat keräävät ansiottomia irtopisteitä https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/246544-jokainen-viivastys-maksaa-suomel... Mutta kukaan ei puutu Suomen yritysten ja kansalaisten veronkiertoon veroparatiisien avulla. Tämä ei kiinnosta myöskään EU-parlamenttia ja komissiota.

Katsaus terrorismikeskustelun surulliseen nykytilanteeseen

Tapoja suhtautua ääri-islamistien terroritekoihin on viimeaikaisen diskurssin perusteella havaittavissa ainakin kolme.

Ruokkivan käden purijat

Keuruulla sattui juhannusviikonloppuna kaiketi onnellisesti päättynyt episodi, joka kirvoitti mielessäni määritelmän ihmistyypille, jota kutsutaan enemmän tai vähemmän halveksuvaan sävyyn "suvakiksi".

"Väkivallaton" aktivismi ja aktiivinen vahingonteko

Ketä milloin milläkin asialla olevaa "aktivistia" koskien on syytä palata (ainakin vielä yhden kerran) Pyhäjoen Hanhikivenniemelle ja käsittääkseni Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuuden 30-vuotis"juhla"päivän kunniaksi järjestettyyn Reclaim the Cape -tapahtuman huipentumaan, ja erään paikalla olleen henkilön tapahtumakertomukseen.

Uskovatko suomalaiset kaiken mitä vihreän aatteen nimissä kirjoitetaan?

Edellisessä blogissani epäilin osan päättäjistä kärsivän numerosokeudesta ja suhteellisuudentajuttomuudesta. Ilmeisesti ei vain päättäjät vaan myös (suurin?) osa tavallisista kansalaisista tuntuu kärsivän näistä samoista ongelmista.

Helsingin Sanomien yleisönosastokirjoituksessa 15.2. Maan ystävien ilmastokampanjavastaava Leena Kontinen esitteli perusteluja, miksi EU:n kannattaisi olla kunnianhimoisempi ilmastotavoitteissaan:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä