Kaikki blogit puheenaiheesta Teosto

Daavidin (Teosto) ja Goljatin (Google/Youtube) taistelu

Havahduin eilen aamulla siihen, että Facebook oli täynnä vihaisia päivityksiä siitä, että YouTube:sta oli poistettu merkittävä määrä suomalaisten artistien ja Teoston lisenssin alla olevaa materiaalia. Ärtyneet kuuntelijat ja artistit syyttivät tapauksesta Teostoa ja keskustelu velloi päivän mittaan, välillä syytettiin Googlea ja välillä Teostoa. Toisin kuin alkuperäisessä kertomuksessa, niin tällä kertaa näyttää siltä, että Goljat voitti taistelun (kuten todellisessa maailmassa yleensä tapahtuukin).

Teoston ruma temppu

​Teosto on Suomessa estänyt oikeuden suurimpaan osaan musiikkivideoista videoiden suoratoistopalvelu Youtubessa.

 

Teoston rooli internetajassa

Google käyttää valtavana globaalina toimijana häikäilemättömästi vääntövoimaansa hyväkseen. Kuten verkkolehdissä on laajasti uutisoitu, suurin osa kotimaisten musiikintekijöiden sisällöistä on estetty Suomessa. Ja ilmeisesti myös paljon musiikkia, joka ei ole Teoston valvovan silmän alla.

Suomen hintataso

Postmodern Jukebox musisoi Länsi-Euroopassa ensi vuoden puolella. Tusinassa valtioita ja parissa kymmenessä konserttipaikassa.

Kiertueen konserttien lippujen hinnat vaihtelevat yleisesti 20-30 euron välillä. Suurten tulojen, suuren ostovoiman ja yleisesti kalliiksi mielletyssä Norjassa liput kustantavat kappaleelta 40 euroa. Postmodern Jukebox esiintyy jopa Norjan pienemmillä ja syrjäisemmillä paikkakunnilla.

Teosto on kulttuurin vihollinen numero yksi

Teosto on kyllä kulttuurin vihollinen numero yksi. Koska pikkutyttöjen läppärien takavarikoinnit, lakimiesfirmojen kautta lähetetyt laittomat uhkaukset ja nuorten ajaminen elämänsä mittaiseen velkavankeuteen ei tälle hirviölle riitä, on Teosto päättänyt ryhtyä nyt piinaamaan myös viattomia katusoittajia. Samaan aikaan kuin viranomaiset eivät enää vaadi katusoittajilta lupia, on Teosto ryhtynyt myymään "elävän musiikin pienlupia".

Jotain rotia nyt hyvät ihmiset, älkää tehkö itsestänne pellejä!

Pääministerimme Jyrki Katainen on ollut viimeiset viikot valtavan paineen alla. Siis ihan oikeasti ihan helvetillisen paineen alla. Kehysriihtä piti sovitella, mutta Merja ja Paavo osottautuivat rintamakarkureiksi. No ei hätää, kyllä se hallitus vielä kasassa pysyy näilläkin voimasuhteilla, mutta nähtäväksi jää, miten käy ylimääräiseksi jääneiden kahden hallituspaikan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä