Kaikki blogit puheenaiheesta Työttömät ikäsyrjintä

Huonosti näytelty saippuasarja nimeltään YT-neuvottelut irtisanomisista

Huonot näyttelijät, ennalta arvattava juoni ja jatkuu ikuisesti - ei, kyseessä ei ole huono saippuasarja vaan Suomessa toistuvasti käytävät yt-neuvottelut väen irtisanomisesta tuotannollis-taloudellisin perustein. Käsikirjoituksen tekee työnantaja näytellen samalla itse pääosaa ja mukaan tulevat työntekijäliitot luottamusmiehineen. Irtisanottaville on varattu lähinnä katsojan osa vääjäämättömässä näytelmässä kohti työttömäksi joutumista.

Mitä Minna Canth blogittaisi 2015?

30 vuotta Minnasta täysille saleille luennoineena katson, että hän blogittaisi ikärasismista pahimpana suomalaisena rasismina, työttömyydestä, eriarvoisuudesta, valtaeliitin kasinaismoralismista, vallanhimosta kuolemansyntinä ja Suomen kirjallisuuden alasajosta oppilaitoksissa.

 

Jaakko Kiander ikärasistisesta, eriarvoistavasta työllisyyspolitiikasta

Kolmannes työikäisistä on työttä, ja ikärasismi on Suomen työelämän ja työllisyyspolitiikan innovaatio. Muualla sanktioitu ikärasismi on meillä maan tapa. Yli 55-vuotiaita on Suomen pohjattomassa kortistossa enemmän kuin muiden maiden kortistoissa. Kun EU:hun mentiin, meille kerrottiin että sinne mennään opettamaan. Mutta ei kerrottu, mitä: eriarvoistamista, asiantuntijoiden sivuuttamista, ikääntyvien syrjintää ja kandiyhteiskuntaa.

 

Hakkapeliitat kiinnostavat, ei köyhien eloonjäämistaistelu

Päättäjä nauttii kuolaten pari kolme sotaleffaa tai –dokkaria päivässä. Taistelu on suomalaiselle elämän metafora. Suurimmat kiksit hän saa talvisodasta ja hakkapeliitoista. Vähiten kiinnostaa työttömän köyhän eloonjäämiskamppailu. Sitä jokamies kannustaa huutamalla: ”Riippumatto! Oleskeluyhteiskunta! Loinen! Luuseri!”

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä