Kaikki blogit puheenaiheesta Uuskarismaattisuus

Yleistämisen pakko ajoi Huhtasaaren täältä


Huhtasaari ymppäsi kielteisiä juttuja islamiin yleisesti ja esitti perättömiä yleistyksiä. Samaa hän tekee muutenkin jatkuvasti. Hänelle kaikki, mihin on liimattu sana kristillinen, on hienoa. Kaikki, mihin on liimattu sana islam, on hänelle kauhistus. Sisällöllä ei ole mitään väliä.

Epäilyttävä healing room


Äärikarismaattisen ja uusapostolisen valekristillisen Nouse Suomi -tapahtuman järjestäjälista on pitkä. Yhtenä epäilyttävänä tahona tässä on Healing Rooms Finland, mikä sinänsä ei paljon enää yllätä:
http://nousesuomi.fi/yhteystiedot/


Ollessani lomalla Multialla törmäsin tähän yhteen äärikarismaattisuuden hivutuskanavista: Multian kirjaston ilmoitustaululla oli ilmoitus tapahtumasta Multian keskustassa. 

Nouse Suomi -tapahtuma täytyy torpata!

 

Edelleen ilmoittelun mukaan 19.-20. toukokuuta Espoon  Metro Areenassa järjestetään Nouse Suomi -tapahtuma. Puhujavieraina ovat Heidi Baker (Mosambik) ja Guillermo Maldonado (USA).
Mitä enemmän asiaan perehtyy, sitä vaarallisemmalta tapahtumahanke alkaa vaikuttaa.

Hengestä juopunut Heidi Baker ja Guillermo Maldonado Suomeen?

 

Julkisen ilmoittelun mukaan 19.-20. toukokuuta Espoon  Metro Areenassa järjestetään Nouse Suomi -tapahtuma. Puhujavieraina ovat Heidi Baker (Mosambik) ja Guillermo Maldonado (USA).
Tapahtuman sivut ja lipunmyynti: http://www.nousesuomi.fi


Mainittujen puhujien lisäksi ylistystä ylläpitävät Kingdom Sound ja New Wine (USA) molempina päivinä. Lisäksi lauantaina on lastentapahtuma Jylistys.


Lippujen hinnat porrastuvat ostoajankohdan mukaan ja ovat 40-25 euron välillä.

Mikä mahdollistaa äärikarismaattisuuden synnyn?


1. USKONNOLLINEN SIVISTYMÄTTÖMYYS. Liikkeet, jotka vääristelevät Raamattua mielensä mukaan tai, joissa ylipäänsä Raamattuun kirjoitettu sanoma ei ole etusijalla, saavat helpoimmin kannattajikseen ihmisiä, jotka eivät juurikaan itse tiedä, mitä siellä Raamatussa lukee.

Erityisen tuomittavaa kristillisyyttä


Mikä nykyaikaisessa muodikkaassa äärikarismaattisessa liikehdinnässä sitten on niin pahaa ja tuomittavaa? Tässä havainnollinen lista dokumentointeineen:

Uskon sana -hihhuli Donald Trump


Enpäs heti oivaltanutkaan kirjoittaessani populismin, natsismin, valemedioiden ja uuskarismaattisuuden yhteyksistä, kuinka ajankohtainen, selvä ja avoin näiden liitto onkaan: sehän on henkilöitynyt karmealla tavalla tulevaan Yhdysvaltojen presidenttin Donald Trumppiin.


Tätä taannoista videota aikaisemmin katsellessani en vielä tajunnut, että tässähän nämä rukoilijat ovat äärikarismaattista pseudokristillisyyttä yms. edustavia tyyppejä:
https://

Vaihtoehtomediat, natsit, populistit, uuskarismaattisuus - mikä yhdistää? Osa II

 

6. HYPETYS. Tai jytkytys. Tämä on tietysti näissä liikkeissä enemmän kuin tarpeen: sen alle hukkuu asiallisten asioiden puute, valheet ja ylipäänsä kaikki halu ja aika ajatella kriittisesti. Hypetys tai jytkytys liittyy erityisesti siihen vahvaan johtajaan: hänen on oltava lahjakas ja äänekkäästi karjuva jytkyttäjä pitääkseen liikkeen kasassa ja viedäkseen sitä eteenpäin, kuten 1930-luvun Saksassa.  

 

Uuskarismaattinen Nokian "herätys"


Luin joululoman huvituksekseni, pienenä hengähdystaukona udmurttilaisen kirjallisuuden pänttäämisestä alkukielellä, Markku Koiviston teoksen Nokian totuus (2000). Koivisto tunnetaan Nokian seurakuntailtojen vetäjänä. Vaikka kansissa hehkutetaan, että tässä on viimeinkin Koiviston oma puheenvuoro Nokian totuudesta, sisältö on totuuden kiertelyä.


Kirja toki sisältää kiintoisan tiiviin yleistajuisen katsauksen karismaattisten ilmiöiden varhaishistoriaan kristikunnassa ja lukerilaisessa kirkossa. Siihen kirjan anti jääkin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä