Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalikausi

Kansanedustajien kausista

Kansanedustajien kausia tulisi rajoittaa kahteen perättäiseen kauteen. Kaleva-lehden kyselytutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista kannattaa ajatusta. Ei se mikään ihme ole, yleensä yli puolet suomalaista on oikeassa aina, se on demokratiaa.

Olisiko syytää helpottaa kansanedustajien irtisanomista?

Jo kaksi kertaa on kansanedustajat laitettu puun ja kuoren väliin äänestämään oman työpaikan säilymisestä, etujen, palkan ja toimeentulon jatkuvuudesta. Useat ovat olleet pakotettuja äänestämään omantuntonsa ja vakaumuksensa vastaisesti. 

Enää ei taida olla kyse demokratian toteutumisesta vaan jonkun asteisesta kiristyksestä. Ehkä äänestäjillä voisi olla oikeus irtisanoa kansanedustajat ja hallitus tarkistusvaaleilla, että onko eduskunnalla vielä äänestäjien luottamus?

"Jullikalla" vielä haasteita

Vuosi sitten ennen juhannusta Timo Soini kertoi olevansa "jullikka", joka istuu ministerinä koko vaalikauden. Hänen mukaansa hallitus oli jo silloin tehnyt kaikki vaikeat ratkaisut.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/219228-soini-on-jullikka-joka-ist...

Eduskuntakauden pienet suuret ilonaiheet

Talous ja työ ovat olleet tämän kauden ja tulevat olemaan myös seuraavan eduskuntakauden keskeisimmät asiat. Vaikka taloutta on sopeutettu, laahaavat rakenneuudistukset jäljessä. Myös työllisyyttä ja yrittäjyyttä edistävät toimet ovat olleet riittämättömiä. Näistä olemme valtiovarainvaliokunnan voimin hallitusta jatkuvasti nuhdelleet. Seuraavan hallituksen on ripeästi tehtävä ratkaisuja, joissa työ ja yrittäjyys asetetaan etusijalle.

Riittäisikö 8 vuotta sinulle?

Helsingin Sanomien pääkirjoitus "Aika alkaa olla kypsä vaalitavan muutokselle" (4.4.2015, http://www.hs.fi/paakirjoitukset/a1428030800576) oli tervetullut tuulahdus tärkeään asiaan, eli mihin suuntaan demokratiaa pitäisi kehittää.

Vaikka listavaalit olisivat yksi tapa toteuttaa äänestäjien oikeusturvaa antaen vielä suuremman vallan ammattipoliitikoille, henkilökohtaisesti kannatan päinvastaista suuntaa.

Eduskunnan leijonat ja lampaat

Käynnissä olevien Sotshin olympialaisten, vastikään tämän vaalikauden viimeisen täysistuntokauden käynnistymisen ja tämän päiväisen puolutukiuutisen innoittamana tutkailin päättymässä olevaa eduskunnan vaalikautta siellä olevien kansanedustajien kansanedustajan tehtävässään onnistumisen kautta. Tarkasteluni tuloksena päädyin jakamaan 200 kansanedustajan joukosta leijona- ja lammastunnuksia jääkiekko-otteluarvostelun tapaan seuraaville kansanedustajille seuraavin perusteluin:

Ensiksi onnistujat:

1 Leijona: Antti Lindtman

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä