Kaikki blogit puheenaiheesta Valtapolitikka

Sipilän kepuli-kupla puhkesi

Sote-ratkaisu osoitti, että Suomea on pääministeri Juha Sipilän (kesk) johdolla ajettu kohtalokkaaseen kuplaan. Maa on poikkoilulla ja joustamattomuudella jo ehditty tunaroida törmäyskurssille Venäjän kanssa ja yleislakon partaalle.

Viimeistään nyt puhkesi myös Sipilän kepuli-kupla. Persujen kohdalla kupla puhkesi jo hallitusneuvotteluissa.

Maailma tänään: Vladimir Putin on syyllinen

Oppositiopoliitikko Boris Nemtsovin murha, on herättänyt ainakin Putinin politiikkaa vastustavien keskuudessa kärkästä syytöksiä, että Venäjän hallinto likvidoisi poliittisia vastustajiaan. Miksi se näin tekisi? Mitä voitettavaa on Putinilla ja hänen edustamallaan hallituksella, jos he murhaavat nykytilanteessa oletettuja vastustajiaan.

Mikä siinä on niin h*n vaikea käsittää?

Miten se näyttää olevan niin h******n vaikeata hahmottaa, että Venäjän vastaisessa taloussodankäynnissä saattaa käydä niin, että Ukraina on sytyke, Eurooppa uhri. Että Euroopan paras ei kenties olekaan osallistuminen Yhdysvaltain ekspansiivisen ulkopolitiikan tukemiseen käymällä sotaa talouden keinoin.

 

Johon muuten Suomella ei edes ole pakkoa, kuten itsenäisyyspuolue (IPU) selvitti Eurooppa-tiedotuksesta. Taantuma-Suomella ei ole Eu-sopimusten perusteella juridista pakkoa osallistua Venäjän vastaisiin talouspakotteisiin

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä