Kaikki blogit puheenaiheesta Luokkaerot

Onko GCM -sopimus äärioikeiston luomaa salaliittofiktiota?

Blogeissani minulla on ollut tapana ruotia sitä, miten tietyistä yhteiskunnallisista kysymyksistä keskustellaan, millaisia ilmaisuja käytetään ja millaisin motiivein.

 

Nyt haluaisin kiinnittää huomion päinvastaiseen: millaisin motiivein jätetään keskustelematta.

 

Suomi on kuulemma allekirjoittamassa jonkin massasiirtolaisuutta koskevan GCM -sopimuksen. Koska en halua turvautua ns. vaihtoehtomediaan, vaan hankkia tästä meihin kaikkiin vaikuttavasta sopimuksesta luotettavaa tietoa, käännyin Googlen puoleen etsiäkseni sitä luotettavaa tietoa.

Paikat vaihtoon yhteiskunnassa

Suomalainen osaa määritellä omat sosiaaliset rajansa hyvin tarkasti. Niiden ylittämiseen suhtaudutaan suurella varauksella ja hyvin penseästi. Parhaita ja tolkullisimpia ovat ne, joille ei tarvitse edes kertoa missä heidän tulee olla, sillä he ovat imeneet tiedon jo äidinmaidossa.

Fasismi on rikkaiden valtaa

Edellisessä tekstissäni otin kantaa oikeistolaiseen julkisen sektorin koon virheelliseen laskentatapaan, josta tilantoviranomainenkin kannanotossaan huomautti.

Trollijahti alkoi jo vuonna 1918

Pappa kertoi itku kurkussa, kuinka punaisia hirtettiin. Tällä saatteella Ylen toimittaja Minna Pye aloitti kirjoituksensa vuoden 1918 laittomista teloituksista, jotka ovat järkyttäneet uhrien omaisia sukupolvien ylitse. Suomen sisällissodan synnyttämää katkeruutta kannettiin salassa.

Suomen uusi luokkajako

Nyky-Suomessa on myös oma luokkajakonsa, mutta siitä ei vain puhuta. Ihmisten annetaan olettaa, että kaikki ovat lain ja yhteiskunnan silmissä tasa-arvoisia, mutta näin ei suinkaan ole. Käyn siksi tässä yhteiskunnan eri luokat ja niiden tuntomerkit läpi. Mihin luokkaan itse kuulut?

Tekopyhyyden huippu? Uusoikeiston argumentti lukukausimaksujen puolesta

Uusoikeiston keskeinen argumentti korkeakoulutuksen lukukausimaksujen puolesta on, että nykyjärjestelmässä köyhät maksavat rikkaiden koulutuksen. Tämä on väärin!

Kuntouttavaan duuniin ja lapset huostaan

Hallitus esittää työttömien lasten päivähoito-oikeuden rajaamista. Ehdotettu muutos rajaisi päivähoito-oikeutta muilta kuin päätoimisesti työskenteleviltä tai opiskelevilta vanhemmilta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että erilaiset ei-työsuhteiset työntekijät eivät saisi oikeutta täyteen päivähoitoon. Heitä ovat kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevat ja muut erilaiset työharjoittelijat.

Puvun voi viedä pesulaan

Ilta-Sanomat uutisoi 30.11.2015 kuinka valtiovarainministeri Alexander Stubb sai välikohtauksessa mukillisen limsaa päällensä. Lue uutinen tästä.

Köyhäinhoito ja kontrolli sekä antifasismi

Olen tässä lukenut kirjaa nimeltään Kuokkavieraiden pidot. Se kertoo yhteiskunnan marginaaliryhmistä. Ihmisistä, jotka olemassaolollaan rikkovat pikkuporvarillista moraalikäsitystä. Kautta aikain on köyhiä ja vähäosaisia sekä muuta ”alaluokkaa” moralisoitu laiskoiksi ja moraalittomiksi. Kuokkavieraiden pidossa käsitellään yhteiskunnan sosiaaliseen kontrolliin liittyviä asioita. Esimerkiksi sitä kuinka jotkut uskaltavat haastaa vallitsevan normiston. Mikä on ylipäänsä normaalia? Hyvä esimerkki yläluokkaisesta moralismista on sosiaaliavun saajien väittäminen laiskoiksi.

Äärioikeistolaisen huostaanottotehtailun on loputtava – Fasismi alas!

Kirjoitin Lokakuun liikkeelle 4.10.2015 uutisen Venäjän lapsiasiamies Pavel Astahovin lausunnosta. Toin siinä esiin lastensuojelun laittomuuksia lyhyesti. STM toi esiin vain lain sisällön ja kertoi muutoksenhakujärjestelmän olevan olemassa oikeusturvan takeena. STM siis ikään kuin väittää muutoksenhakujärjestelmän korjaavan kaikki ongelmat.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä