Kaikki blogit puheenaiheesta Tietämättömyys

Veroriekkujaisista

Ne päivät ovat taas käsillä, kun kansalaisten väärinymmärrystä lietsotaan mediassa (puhumattakaan somesta) kaikin tavoin, sillä pelon lietsomisen lisäksi myös kateus myy, kun se sopivin riekkujaismaustein tarjoillaan.

 

Kun salaamme, niin myös vakoilemme!

Yksinkertaista, ihminen on utelias ja pitääkin olla, jotta kehittyisi, mutta mihin suuntaan. Salaamme asioita ja vastapainoksi ”kansalliseen ja yksilön turvallisuuteen” vedoten haetaan lainsäädännöllistä tukea tietää ja ennakoida. Nyt Suomessakin ~ https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/ip-avaruuden-seulontaa-ja-luvan-kanssa-viestien-avaamista-nain-viranomaiset-tiedustelisivat/6543934 – [Mtv]

Puheenvuoron huonot häviäjät nettihäirikköinä?

Ihmiset, jotka julkisesti vastustavat rasismia, äärioikeistolaisuutta, perussuomalaista aatetta tai ylipäätään antiliberaaleja, konservatiivisia nykyvirtauksia ovat monesti joutuneet häirintäkampanjoiden kohteeksi.

Kun vihreät tuulivoimakauppiaat tekivät rynnäkön Suomeen

Kun kuntien rooli työllistäjänä, verotulojen, vuokratulojen kasvattamisessa ja tavoitteet hiilivapaasta sähköntuotannosta näytti yhdistävän kuntapäättäjän ja tuulivoiman ihanteellisella tavalla. Kuntapäättäjät lähinnä länsirannikolta olivat jo saaneet tietopaketin mahdollisesta kuntaan tulevista tuulivoimaloista kestityksen kera. Jotkut olivat jopa päässeet matkalle Saksaan paikanpäälle tutustumaan sähköntuotantoon tuulivoimaloilla. Kaikki näytti vielä olevan lähes uskomattoman hyvällä mallilla.

"Luulo ei ole tiedon vääri". Tietämätön vaiko tyhmä?

Täältä kotoisin oleva Helsingin yliopiston professori Kari Enqvistin  kolumni aamun lehdessä tarttui mieleen, kolahti.

Hän pohti onko jokaisen mielipide tärkeä ja toteaa ettei ole. 

Kyllähän se meidän itsemme mielestä on. Nykyään meidät on opetettu tähän, joka paikassa toitotetaan ota kantaa, kommentoi. Meitä suorastaan patistetaan mielipiteisiin. 

Pisti miettimään miltä mielipiteeni vaikuttaa, mitkä sen taustat. Mielipidehän voi olla tyhmä tai asiantuntematon. Tietysti mielipide voi olla tunnetasoinenkin.

 

Tietämättömyys 6 - ruotsidemokraatit 0

Tunnen aika harvoin myötähäpeää poliittisista mielipiteistä. Esimerkiksi oikeistolaista ja vasemmistolaista yhteiskuntapolitiikkaa voidaan molempia perustella, ja valinta niiden väliltä tapahtuu muin perustein kuin oikean ja väärän tai tiedon ja tietämättömyyden perusteella - ne ovat arvovalintoja. Sen sijaan puhdasta tietämättömyyttä tai ajattelun puutetta henkivät kommentit, kuten "onhan meillä pakkomatematiikkakin", saavat minut kokemaan kiusallisia myötähäpeän tunteita.

Vähimmäispalkka

Eilisessä YLE:n  Jäälkiviisaat keskusteluohjelmassa  Kalle Isokallio arveli Laura Rädyn möläykseen liittyen, ettei ole yhtään työehtosopimusta jossa kuukausipalkka olisi alle 2100€.  Kukaan ei korjannut väitettä.

On monia aloja joilla vähimmäispalkka jää alle kaksi tonnia.

Saako viisaksi mainittu televisiossa vakituisesti esiintyvä yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuja olla yhtä tietämätön ihmisten elinehdoista kuin joku ministeri?

Populismi pahenee demareissa !

Eipä voi muuta jälleen sanoa, kuin, että on "Persun pelko kaamea", kun lukee Pron puheenjohtajan Antti Rinteen purkausta Perussuomalaisista HS tänään 19.1-14 !

Rinteen mielestä Perussuomalaiset ovat Rasisteja ja Fasisteja, lisäksi aivan ilman arvoja !

Tuollaista puhetta ladellaan medialle ja sanojana siis mitä luultavimmin SDP:n puheenjohtajaehdokas, siis Urpilaisen haastaja kevään demareiden puoluekokouksessa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä